06 april 2008



TILAPIA


En dag fant jeg i Marcadonas frysedisk noen tiltalende fiskefileter som jeg ikke visste hva var. Men jeg kjøpte den og googlet navnet Tilapia og fikk ny viten. Dette var det fiskeslaget Jesus mettet fem tusen med ifølge Det Nye Testamentet. Dessuten fant jeg også en forskningsrapport om fisken fra Landbrukshøyskolen på Ås.


Men det som overrasket meg mest var egentelig hvor deilig denne fisken er. Et helt fantastisk råstoff som det er umulig å mislykkes med.

Her er min oppskrift:
Poteter og søtpoteter i cm-tykke skiver i en stor stekepanne med litt varm stekeolje. Krydres slik man liker. En pakke grønnsaksblanding legges oppå potetene når de er omtrent ferdig. Medium varme og under lokk.

Fiskefiletene stekes i egen panne, gjerne med smør. Litt salt og sitronpepper.

Når grønnsaksblandingen er ferdig, legges filetene på toppen og..... bon apetite!

Ingen kommentarer: