07 april 2007


Hittil i påsketrafikken er 84 døde i Spania.

Og hjemreisene har enda ikke begynt.....

Jeg tenker tilbake til terrorangrepet i Madrid hvor 191 døde og hvilke ressurser som ble satt inn for å finne og straffe de skyldige.

Det er også noen som er skyldige i at så mange mennesker drepes helt unødvendig i trafikken!

Hvorfor kan man ikke benytte tilstrekkelige ressurser for å finne årsakene?

Om et fly med 100 personer styrter så er det undersøkelseskommisjoner og avhandlinger i det vide og brede, men om det dør like mange mennesker på veiene, så er det bare et tall i statistikken.

Jeg vil gjenta i det uendelige: Det er noen som er ansvarlig for også trafikkdøden! Og det er slett ikke så enkelt som å skylde på den/de enkelte sjåfører; det ER noen som har sluppet dem ut på veiene. Og det ER noen som ikke utfører sine kontrollplikter.

Feliz Semana Santa!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fant dette i Majorca Daily Bulletin. Vi vet jo at folk rundt Middelhavet har en helt annen kjørekultur enn "nordboere" og det er vel litt av årsaken til den dårlige statistikken....?

A total of 102 people died in 80 fatal accidents on Spanish roads over Easter, between 3pm on Friday March 20, and midnight on Sunday, the traffic authorities said. The figure for 2005 was 100.

A spokesman said that the introduction of the points-system on driving licences had “raised epxectations” but had not had the required effect because it had not been accompanied by other measures.

He added that 45 per cent of the victims had not been wearing a seat belt or crash helmet, and 80 per cent of drivers had admitted being tired at the wheel.

Many of the accidents were attributed to speeding.

Mare Nostrum sa...

Kjøreukultur... javel, men det kan ikke aksepteres.

De skyldige er enten de som driver kjøreopplæring eller de som etterprøver (kontrollerer) at sjåførene etterlever det de har lært og landets trafikklover/reguleringer.

Etter min oppfatning feiler begge instanser hvilket gir fatale følger.